FAQ items aan het laden...

Warmtepompen

Het duurzame alternatief voor de CV ketel op gas

Maakt u de juiste keuze?

Goed rendement, lagere energiekosten, minder CO2-uitstoot én een stap richting een aardgasloze toekomst. De warmtepomp belooft veel goeds, maar deze innovatie is nog een zeldzaamheid in Nederlandse huishoudens. Hieronder de redenen waarom alvast eens te gaan nadenken over een warmtepomp.

We zitten midden in een energietransitie

Nederland wil in 2050 CO2-neutraal zijn. Dat betekent dus dat we geen aardgas meer mogen verbranden, want daarbij komt het schadelijke CO2 vrij. Hoe we dan onze huizen gaan verwarmen? Biogas, elektriciteit? De politiek heeft nog geen richting ingeslagen. Maar dát we van het aardgas af gaan, is zeker. U kunt nu dus met een gerust hart kiezen voor een duurzaam alternatief als de warmtepomp. (Zie ook reden 3, hieronder.)

De warmtepomp wordt steeds betaalbaarder

Ja, de warmtepomp is een grote investering. Maar (goed nieuws!) er zijn verschillende subsidies en leningen die u kunt gebruiken om de warmtepomp te financieren. De overheid heeft hiervoor een subsidiepot van 90 miljoen euro. Het is dus slim om nu te investeren. En niet te vergeten: met een warmtepomp gaat u direct besparen.

U houdt uw opties open

Worden alle huizen ‘all-electric’? Gaan we over op een ander soort gas? Niemand die het weet. En over vijftien jaar ziet de wereld er vast weer heel anders uit. Misschien ontdekken we nog een heel andere energiebron. Maar dit zijn geen redenen om nu geen keuze te maken. Want we kunnen niet stil blijven staan. Een handige en veilige stap is om nu te kiezen voor een hybride variant van de warmtepomp, dan kunt u straks nog alle kanten op. Want dit toestel bestaat uit een warmtepomp én een cv-ketel. Met deze slimme tussenoplossing maakt u een grote stap naar de aardgasloze toekomst.